07 August 2013

kad raya vs kad kawen



Fuhhh, sedang aku syok duk panjat sana panjat sini, datanglah encik posmen dengan motor tong pizza surat menyerahkan segala utusan dari seri paduka baginda. n paling tak disangka, di akhir Ramadan telah tiba peutusan yg tertera nama aku. Wahhhh, kad raya pertama dan terakhir aku untuk tahun ini. Teruja? mestilah... Sebelum ni ada jugak aku dapat kad cuma bukan kad raya tapi kad jemputan kawen. 2 pulak tu... ish3



Kad undangan dari budak kelas aku mase form 5 dulu.. dialah budak kelas aku yg 1st kawen..


Ni pulak dari budak sama course ngan aku masa diploma. Pun sama jugak, dia pun bdak course aku yg 1st kawen. Tapi ceriter ye unik sikit sebab Huda ni antara budak yg paling pendiam n paling bongsu.. Cuma jodoh dia yg awal dari orang lain.



Ok, yg ni pun kad raya 1st n last aku tahun ni. Terharu bila ada yg masih sudi hantar kad raya. Huk3.. mekaseh Nuyu... sayang kamu sangat2...


Buat teman-teman aku yg bakal menjadi zaujah orang tak lama lagi, barakallahulakuma aku doakan. Semoga kalian menjadi zaujah serta ibu yg terbaik di samping menjadi sayap kiri dalam perjuangan dakwah suami kalian. 


p/s: jangan tanya soal jodoh aku sebagaimana korang tak pernah tanya tentang ajal aku. (samseng giler kn ayat aku...mwahaha)



18 comments:

  1. tahniah untuk mereka...selamat hari raya!!!!!!

    ReplyDelete
  2. suke blog nih. simple. tapi kemas.. btw bestnye dpt kad raya. Taqaballahuminna wa minkum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sesimple orgnye...ceshhhh, ssah2 je puji... mekaseh2...

      Delete
  3. Selamat Hari Raya Aidilfitri :D
    http://storystorynadya.blogspot.com/2013/08/selamat-hari-raya.html

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum kak buzz... hehehe Red dah follow sini. Kiutnya! geram tengok katak tu sebab Red dulu ada topi katak kat header tu >3<

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumussalam Red.. hehe, sememangnya katak tu comel... kih3

      Delete
  5. selalu macam tu lea.. lepas raya ramai pulak buat kenduri kawen.. bestt.. dh lama xmakan nasi minyak..

    huk2.. teman xdapat kad raya dah.. kad raya digital banyak lea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb slalu dpt yg dgtal r jadi syahdu ble dpt kad raye ny...huhuhu

      Delete
  6. seronoknya dapat kad raya.. di kesempatan ini akak ingin ucapkan selamat hari raya.. mohon maaf seandainya terlanjur kata/komen sepanjang perkenalan kita.. akak dah lama tak dapat kad kahwin sebab hampir semua kawan2 dah kahwin, tinggal akak je yang belum kahwin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...smpai jodoh nanti akak pun kahwin la tu... sy pun nk ucap selamat hari raya gak, maaf zahir batin... =)

      Delete
  7. perghhh memangg ganster gilerr ayat akhir tuu hahaha
    selamat harii rayaaa :)

    ReplyDelete
  8. hehe...selamat hari raye...tu baru gengster sket...lau tmbah sket agy ayt ye, bleh dpt gelaran kak yong jwbnye... ;)

    ReplyDelete
  9. Thanks Kechek sudi singgah and follow my Blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. welkam... thanx jgak sbb sudi singgah cny.. ;)

      Delete