17 March 2011

muhasabah cintaku??hurmmm...

hurm, saat-saat mcm ny baru c kechek sedar betapa berharganya waktu sihat tu... selamanya niy c kechek hirau x hirau  je dgn masa yg berlalu tp skrg bru c kechek sdar nilai sedetik masa yg berlalu.... 5 hari cuti tanpa kuliah memang best nmun yg x bestnyer bila kta peri klas lps ny msti tercengang-cengang sbb da banyak yg kita t'lpas...lagipun. c kechek rindu sgt2 kat kawan-kawan c kechek... Syahirah Ilyana, Nurul Afifah, Siti Rohana, Aishah Nadiah, Husna Liyana n Syazana!!! c kechek rindu sgt kt korang...hukhukhuk

n apa yg c kechek sdey bla c kechek hayati lagu muhasabah cintaku...sedihnya, baru c kechek sdar semuanya... hmmm, lastly utk 'awak'... slamat pergi n slamt blajar ye...kjar cita-cita dulu krna itulah matlamat hdup yg sbenar kerna saya ny mgkn watak sampingan je di dlam hdup awak...

video

jom hayati lagu ny...sdey sgt taw...
ok la,pepe pun hdup ny msti cool... buzzz!!

10 March 2011

hati saya untuk awak!!!

kubiarkan kalam berbicara, meluah segala hati yang tersirat...aku rindu suaramu, aku rindu bicaramu dan aku rindu gelak tawamu...mungkin kita selalu berdekatan tp hakikatnya hati kita terlalu jauh...jauh sangat...huh, benar kata org, dlam suatu p'hubungan amatlah pntg konsep terima n redha tp aku x sedar seme ny...aku hnya thu trime tp aku x thu erti redha.kalaulah aku thu erti redha aku x akn mrungut dgn apa yg aku da dapat...

aku sygkn dia tp aku xthu nk m'hargai. aku rindu sgt kat dia, kalaulah dia fhami tngisan rindu ini...kalaulah dia thu pnderitaan aku ini.. silapku kerna biarkn ia be'laku...khilafku m'biarkn dia pergi... aku nk dia!! bayang-bayangku, andailah kau thu penyesalanku saat sekelilingku hnya ada kamu...shingga saat lenaku jua msih terasa kau berada di sisiku.. aku masih t'bayang saat kau d smpingku waktu kgelapan mlnda...huh,sungguh aku kate, aku sayang dia!!!

wah, askar or komunis??



skunk ny c kechek akn tunaikan jnji c kechek tuk up loadkn pics c kechek spnjg lam hutan....huhu jeng3...




bestnyer duk lam khemah...


sblom kitorg b'tolak...posing lu..huhu

rlex lu kt sblom gy campsite
syok sgt drikan khemah...emg smangt r

dalam semak pon smpat lg la posing...mwahaha
nyum2...pepe pun best lau da lapar...huhu

time 2 kemas la plak...nk jalan jauh plak ny..huhu

macam pelarian la plak...hukhukhuk

kami bkn komunis yg ditawan ok...huhu

kali ni kami yg konker n just ade 2 je askar...huhu

x sgke ade sawah pdi kt batu rakit ny...huhu

cunnye eshah...hahaha

bler mandi emg best...syok gtu...

kawan aku ny..huhu

jinak kn?? lme jgak dye duk kt ats jari aku...huhu

oh tdak!!!nop mndi kt cny lg...

okayp la, kre da tunai jnji kn?? k, tata seme...buzz

06 March 2011

Askar, Taliban N Tali Air....mwahahaha

Wah….x sngka la plak pnglman duk lam hutan ny best gler wlaupon xde toilet…huhu
Ok skunk ny c kechek nk draftkn p’jlnan hdup c kechek lam hutan tu…(pdahal bkn htan sgt pon…)hikhikhik

24 feb -Khamis- 1400

-C kechek rushing gler ciapkn brg2 sbb bnyak gler bnde c kechek kne buat sblom pegi.
-kne pkai bju askar padang pasir n I look like patung mcD ngn ksut but yg bsar gedabak.
-kje gler ngan tira, 2 kali tukar baju lam toilet kes malu punye pasal sbb mse 2 hnye kitorg je yg pkai bju Taliban tu.huhu…last2 kne tkar blik sbb semua yg ade kt foyer lgkap pkai Taliban tu…ngeh3

-jam 1600 start b’tolak,just 10 mnit je naek bas n brehat jap kt dpn surau smntara solat asar.   Siap je solat, kitorang trus gerak msuk lam hutan… best gler wooo,naek trak gtu… extreme gler mse tu,pening pon ade…huhu
-1800 kitorg smpai kt tpak p’khmahan. c kechek bru syok nk naekkn khemah sndri tp nme c kechek plop kne pggl sbb kne gy ke cook house. Masak la konon.
-mse kt sne, c kechek terkebil-kebil sbb c kechek  emg x pndai msal..mati aku!!! Tp nseb baek ade org suh c kechek tke charge bhgn bwg je… I like…huhu
-pergh…lenguh gler kaki b’dri dr kol 1830 hgge kol 2230… kol 2345 bru ley tdo n konon r kol 0200 kne bngun tdo jd sentry tp jd semimpi je la…hukhuk

25 feb- jumaat- 0630

-bgn tdo  n trus gy mndi, air sjuk gler smpai trase ke tulang hitam.
-0715, ktorg kne b’kmpul…mle2 lam mse 5 mnit pegi tkr pkai spike boot n then lam mse 3 mnit kne tkar pkai seluor loreng!!!mati thu x!!
-fitness pg, mule kne TP…lompt bntang r mknenye pahtu kne terlentng n mniarap ats tnah plak. Pusing kiri pacat, pusing kanan pon pcat…adoila……….ummi…..tulung!!!!!!!
-ciap je fitness ktorg free je smpai ptg. Duk kt tepi sungai je kitorg ny.

1800-blajar teknik serdap(serang hendap)…
-kol 2300 kitorg emg tdo b’bmbungkn langit n b’lntaikan tanah la mlm tu…ktorg xley byang mcm mne la ktorg ley t’libt n duk congok lam semak mlm2 buta tu…ktorg xley bwak ape pn even gula2 sbiji ape lg henfon n torchlight.
-dlm keadaan sepi tu ktorg dngr cam2 bnyi n yg plg klakar ialah bnyi org b’dengkur!!!oh tdak…camnerla diorg  bley tdo dgn lena lam semak samun n dpenuhi ngan pacat tu…hai,korg ny bebudak lelaki…mcm2 hal…
-0200, kdengarn la bunyi kepak2 dr sayap kanan…n bbrape mnit kmudian kdengarn lah bunyi piun2,pon2,krur2, n last gedebaaboo… mse tu c kechek pon naek heran sbb cam tu ke bnyi snapang??ngeh3…
-dsbbkan klwatn serangn kami dpt 1 p’kataan keramat- FAIL!!!kwank3
-mse org tgh kre brpa kekuatn tbe2 je mkhluk kt sblah c kechek mnjerit nyaring n rpe2nye pcat kt tgn ye…bengang tol org yg tnye tu…keh2…

16 feb –sabtu- 0730

-b’siap trunkn khemah n breakfast
-0930,mule b’tolak utk jln lasak…wira gagah konon…
-c kechek stu2nye junior pompuan lam seksyen 10 n 1st time lam hdop c kechek kacip itik slme 2 jam. Mse b’hnti kt msjid c kechek tlah lari n mnuju ke seksyen 16…
-brulah c kechek dpt b’nfas sbb mlut c kechek pot pet3 x brenti.hoho
-spnjang p'jlanan c kechek trase gak sebu sbb ade ke patot bdak2 kt tepi jlan panggil ktorang komunis??!!grrrr
-pah tu yg gramnye jaln ngan la dgn 2 makhluk yg ske2 je nk ltak c kechek kt tman Shah bandar suh jual ubat....laser tol mlut ye, mntang2 la c kechek ny ckap bnyok...huh!!

-kol 1330,akhirnye c kechek tbe kt unisza..mse tu letey x yah ckap r…
-sdey kot…sbb c kechek balik blik, air x dop!!!!!!!!!!!jahanam!!!!!
-yg hebatnye, kol 6 ptg tu c kechek bley agy gy jom heboh… ciap mkan ikan bakar tu...perghhh...mwahhahahaha


okay n sorry diucapkn buat pmbace skalian coz c kechek ade prob lam up load pic2 ktorg spnjg p'jlanan tu...xpe2,lpas ny c kechek akn sdie 1 ruangan khas utk pic2 je k...ok,tata..buzz!!