23 August 2013

Maaf, aku allergic...


Pagi ni aku cuma nak melalut tentang allergic aku pada satu benda.. Kalau nak ikutkan banyak yg aku allergic, lebih-lebih lagi makanan. Tapi kali ni aku bukan nak citer pasal allergic makanan, kalau sal allergic makanan memang sampai esok pun tak habis jawabnya.

Ok, allergic makanan pernah dengar kan. Tapi pernah tak korang dengar allergic perkataan? Bila korang dengar je perkataan tertentu, korang rasa nak muntah or naik menyampah? Aku terus terang la aku paling menyampah dengar perkataan sayang. Yes, SAYANG. Aku sendiri sampai sekarang konfius kenapa aku macam tu. Tak kira lah, panggilan tu dituju untuk aku atau orang lain. Yang pasti bila dengar je aku rasa nak muntah n paling teruk kalau panggilan tu untuk orang lain, aku fikir si pemanggil tu hanya berpura-pura romantik. 

Bayangkan sampai satu tahap kalau aku tengok movie or drama, bila ada scene panggil sayang je aku terus tutup tv tu. Dahsyat sangat ke? Aku harap tak... Dulu kan, dulu la masa zaman aku jahil otak tak berapa waras, hehe.. Aku pernah ada 'someone' tapi tak sangka aku boleh tinggalkan dia lepas dia cuba panggil aku dengan perkataan tu. Nekad kan? Harap-harap satu hari nanti biarlah aku jumpa suami yang tak panggil aku 'sayang' (kalu darling xpe..mwahaha) . Aaminnn...

Sebab bagi aku, tak semestinya kalau kita sayangkan seseorang, kita kena zahirkan dengan perkataan. Banyak lagi cara yang boleh kita tunjukkan rasa sayang tu. Entahlah, setiap kali orang ucapkan perkataan tu aku cuma nampak kepura-puraan je. Hmmmm, kalau masa b'cinta pun dah bagai nak rak panggil 'sayang', mana keistimewaan perkataan itu untuk isteri or suami koranng? Tepuk dada, tanya iman. =)


Fine, aku pun dah hampir 5 kali menguap. Nampak sangat aku mengantuk. So, time tuk tido..  Just nak melalut je sebenarnye. Adik-adik aku yang tadinya bising duk main game pon tertido, siap berdengkur lagi... Haha

~ Usah diganggu pada dia yang tidak menyenangi kewujudanmu.. ~

24 comments:

  1. oppsss..tp 'syg' tu biasa pd akak wp dgn ank.."nape ni syg ibu nih.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu ank ngn mak lain...yg tu sy x la geli...hehe

      Delete
  2. hehehe , sama la...rasa geli , tetiba :P
    better guna panggilan nama , lagi sweet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tahu takpe... sebab kite rasa sgt dia hrgai nme kite... :)

      Delete
  3. sayang itu subjektif.. hanya orang yang istimewa seperti ibu atau ayah saja yang layak dipanggil begitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...100% stuju.. sebab mak ayah la yg selalu di samping kita masa susah atau senang... =)

      Delete
  4. mesti ko alergik dengar lagu 'syayang' yang selau berkumandang kat radio tuh...wakakakkaka.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...betol2... lebih2 lagi mase ada parody dr B***, lagilah aku rase nk campak je laptop mse tu..

      Delete
    2. wakakaka!!!campak b***,jan campak laptop...kui!!kui!!!kui!!!

      Delete
    3. hahaha...sebab tu RASE je...nk btol2 emg x la... laptop tu bnyk pkai duit oiii... haha

      Delete
  5. waa..alergik dgr perkataan tu ek?? saya suka dgr. terutama panggilan seorg ibu pada anaknya. bese saya panggil paggilan "sayang" tu pada kucing saya.ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka org panggil name je.. lebih2 lagi name tu memg org jarang guna.. kalu ngan mak suka dengar dye panggil ngan nme mnja..hehe

      Delete
  6. hahahaha....serius bru perkataan dgr org alergik pad perkataan..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...stiap org ad allergic nye... mna tahu lpas ny jumpa org allergic dgn warna ke.. buatnya dgn warna merah, haru biru la sape2 yg ad kat traffic light mse tu...hahaha

      Delete
  7. hihihi.. jangannnn.. jangan cakap camtu dikk.. takut nanti kita pulak yang nak org panggil kita sayangg.. pecayalah.. hihihi.. teman dulu sebijik macam adik.. nak termuntah n meluat tengok org panggil sayang' yang.. macam depa jea bercinta punn.. hihihi.. last2 teman pun rupa tu .. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu r, kdg2 terfikir gak..btnye nnti hormon berubah, xkn nk telan blik kot entry ny??hahaha

      Delete
  8. Replies
    1. tu la...xkn sy sorg je kot yg plik cam ny...hmmm

      Delete
  9. saya pun allegik kalau dengar perkataan sayang especially dalam drama melayu..ntahlah macam ngade2 je bunyinye...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe...ngade2 plus hipokrit...hehe

      Delete
  10. Assalamualaikum awak. sheila dah tak guna perkataan sayang kepada lelaki sejak kawin. skrg ni kawan2 perempuan selalu sheila panggil sayangku. suami panggil abg or baba je. hehehe. aamin. saya doakan awak ketemu jodoh yang baik dan menyayangi awak ye >______________<

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumussalam... aamiinnn... thanx utk doa tu.. ^__^

      Delete
  11. mak aih =) ni btol2 alergik..sbar jelh..lain2 org lain2 cara dan minat kot..kdg2 perkataan syg ni mmg rsa nk muntah pn..tp xdelah alergik mcm awk he3..pertama kali jmpa..hrap jmpa org yg fham awk nnti..

    ReplyDelete
  12. aamiinnn..harap2 jumpe la... hehe

    ReplyDelete