16 July 2013

tempat jatuh lagikan dikenang....


Salam Ramadhan... menjenguk sejenak sekadar ingin berkongsi rasa hati. Kali ni bukan berita sedih ke apa, kali ni nak kongsi rasa gembira yg bertandang. Hehe..

Buat pertama kali lepas subuh terus tak tido, macam2 bende buat sbb x mboh bg mata ni ngantuk. Sampai la detik 11.45 pg, jantung ni degup kencang x pyah cter la.. takut yg teramat kalau2 hati ni tak boleh nak redha dgn kputusan yg dpat nanti. punyela smangat nak tahu, awal2 da taip segala tok nenek yg dia nak cuma tggal utk tkan send jep. sampai kol 12.15 msg x dapat lg, adoila da stress thap bnde kali ny.. last2 dpat jugak msg.. n alhamdulillah.. rezeki aku dapat sambung s2dy lg. kalau ikutkn hati, aku nk keje dlu tp umi n abah keras2 suh jugak aku smbung s2dy. ikut je la kputusan diorang, lau x nanti pgi petang siang malam kne dngar ceramah free..

Dapat je result, aku terus text makhluk 2.

"*****!!! Alhamdulillah, aku dpt smbung kt unisza agy... =)"

x smpai 3 mnit, dye trus call aku..

"weh, mu gi sujud syukur skarang.. hahaha..kn aku da kate mu bolehnya.. Alhamdulillah berkat Ramadhan ny n bla bla bla....."

hahaha... masa tu aku rase dye plop yg lbey esaited dari aku.. thanx weh, sebab keyakinan n semangat yg mu bg ke aku selama ny.. sekurang2nya aku tahu ada lagi orang yg sudi layan kegilaan, kemelalutan, n 'kokdang koksey' aku ny..
x thu nak kata benda lagi.. huk3.. touching sbenornye.. sob3

hmmm..tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat diterima n tertolaknya kasih. Alhamdulillah... alhamdulillah... alhamdulillah... aku masih lagi diberi peluang untuk terus menuntut ilmu di bumi unisza. Sememangnya ia adalah tempat yg sama ketika aku s2dy masa diploma dulu tapi selepas ny keadaan pasti berbeza. Aku thu, aku msih ad Aishah, Sirona, Nuyu, Faezzah, Tira n Ieda tp aku tetap rasa tak lengkap sbb x dop Syazana. satu-satunya bahu yg paling selesa utk aku nangis. sememangnya dia pendengar yg baik n penenang yg paling superb.. huh.. aku rindu giler ke mu Sya..




Aku pasti akan rindukan mu Syazana... semoga maju jaya lam kehidupan mendatang... jangan lupakan aku di sini.. salam rindu buatmu dari pantai timur..



kenangan Diploma selamanya di hati....


6 comments:

  1. tahniahhh cek, sya xleh ke?

    ReplyDelete
  2. Sya da gy SPA.. kalu dye gy unsza, dye akn sklas nge mu r..hehe

    ReplyDelete
  3. ohh spa ke , Allah sedih plop rase. ambik mnde ctu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dye bakal jd ibu suster.. tu r, sdeynye xdop dye... tp da rezeki ye kat sane..huhu

      Delete
  4. tahniah lah dapat unisza lagi.kita je xdpt.sedih2....gud luck lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...mekaseh cik aim montel.... ala bucuk2, jgn sdey2... ekgy ad la tu rezekinye... in shaa Allah.. =)

      Delete