01 September 2013

Selamat datang dunia baru.. (@_@)


Malam ny merupakan malam last aku tido kat rumah. Sebab esok aku dah nak berangkat ke U kesayangan. Ceshhh, lagak cam kena pergi belajar kat negeri lain je. Padahal unisza je pun.. Yeah, aku tahu la yg jarak rumah aku ke unisza hanyalah 30 minit tapi tolonglah mengerti tentang jiwa aku yg suka duduk kat rumah ny.
 
Oklah, aku harap n doakan semoga penampilan baru aku tidak menimbulkan buah mulut orang. Tak salah kiranya aku cuba melangkah ke arah yg lebiih baik bukan? Yelah, selama ni aku dikurniakan kawan2 yg baik, alhamdulillah, baik dari segi sahsiah mahupun akhlaknya. Hmmm, aku rasa dah tiba masanya untuk aku ambil aura solehah daripada kawan2 aku tu. Mungkin aku tak boleh jadi sebaik diorang tapi tak cukuplah walau sikit.

Hmmm... Sekarang ni aku cuma nak korang doakan aku supaya istiqamah je dengan pilihan yg aku dah buat n wish me luck kat kampus nanti yep. Walaupun tempat yg sama tapi suasana sudah pasti berubah kan? New classmate, new roomate n maybe, new buddies.. Cuma, in shaa Allah, buddies lame x akan aku lupakan.




Oraitlah, aku pun dah tak larat nak taip panjang-panjang.. Oh ya, Unisza, kite jumpa lagi 2 Sept ny yep..Orientasi owh orientasi... rasenye x perlu kot, sebab seluruh unisza aku da t'lebih arif... ngenge


~ sekian lama aku menantimu dalam resah, In shaa Allah tatkala aku sudah bersedia, segalanya kan berubah...~

19 comments:

  1. ambil kos ape tuhh? wish u gudluck. jangan cepat menyerah kalah. orang yang nak berubah lebih baik banyak dugaan nye , semoga awak tabah .. =))

    ReplyDelete
  2. thanx utk nsihat tu.. :) sy ambk kos usulludin dengan kaunseling...

    ReplyDelete
  3. wah!!!!blajar...blajar.....hehehheeh....mesti besh kan??heheheh...jumpe kawan x cam haku bekerja bz jer..nak jumpe kawan pon susah..huhuhuh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... best emg best tp blajar ke kje ke sme je bizinye...

      Delete
  4. Alhamdulillah bukan semua orang dibukakan hati untuk malakukan kebaikan KB...Cuma yang pasti setiap kali kita nak berubah mesti ada dugaaan..so istiqamah k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah... thanx utk nasihat.. :)

      Delete
  5. semoga adik terus istiqamah di atas perubahan baik yang dibuat.. selamat maju jaya adik.. semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah..
    p.s: adik memang asal terengganu ya? dulu akak belajar di UMT, dekat dengan UNISZA tu.. rindunya nak pergi terengganu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang la kak =) leh akak belanja sy makan keropok lekor he3..

      Delete
    2. thanx akak utk doa tu.. :) a'ah sy memg asal teganu pn.. lau macam tu ble2 nk dtg teganu gtaw la sy... mne thu leh jmpe borak2.. hehe

      amboi S.K.A.. dye plak yg exited lbey...haha

      Delete
  6. owhhh org terengganu ni je =) Saya doakn awak jadi anak yang solehah dan sentiasa istiqamah berbuat kebaikan..smoga dipermudahkanNYa..All the best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye.. sy org teganu je.. =) thanx utk doa n skongan..

      Delete
  7. semoga terus istiqamah dalam pilihan yang dah dibuat..aminn :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. alhamdullilah. masuk belajar semula ya. sheila doakan awak terus beristiqomah dalam semua benda yang dilakukan... mudah-mudahan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam... yep, alhamdulillah..rezeki kat sini lg..hehe.. aamiinnn.. thanx utk doanya.. =)

      Delete
  9. all the best dik..belajar molek2 ya

    ReplyDelete