02 August 2013

sebelum aku terima nikahnya...

Pagi yg sepatutnya sejuk dengan ditemani renyai hujan ternyata sebaliknya. Sudahlah suhu badanku meningkat dari biasa sejak semalam (maknanya demamla..) ni ditambah lagi dengan mendidihnya hati aku saat baca status insan tersayang...

Sakit hati?? Wajarlah... walaupun aku bukanlah walinya tapi aku tetap dapat rasa perasaan seorang bapa, abang, or adik lelaki bila baca statusnya. Perkataan "my hubby" yg tertera kat status dia tu cukup lah meluat untuk aku baca. Bila masa bapak aku nikahkan dia entah, tiba-tiba keluar panggilan tu. 

Hello, HUBBY = HUSBAND... arghhh, migrain aku bila nak fikirkan semua ni. Wahai manusia, makhluk Allah.. tolonglah faham dengan perkataan tu. Kalau org lain yg tak tahu betapa "sweetnye" kamu mesti macam peluru berpandu soalan tu pergi kat mak bapak kamu... Yelah, kenduri tak ajak tiba2 dah ada hubby.. Kasihanilah mak bapak kamu yg bawak kamu tengok dunia ni. Free-free je dapat ayat tak pandai jaga anak... hurmmm..

Mungkin ada sesuatu kot yg kamu terlepas pandang. Wahai sayangku, setelah lafaz "aku terima nikahnya...." di walikan oleh orang yg berhak, barulah halal untuk kamu panggil hubby, bie, syg, ayang, itik or pepe je lah. Bukan sekarang, masa kamu tengah couple.. Sedangkan tunang pun boleh putus inikan pula couple... tapi aku harap kamu kekallah ye.. Sebab semua orang dah heboh pasal kamu. 

Huh, aku nak membebel lebih-lebih pun kamu dah besar panjang. dah tahu mana nak fikir baik dan buruk. Umur kita pun 3 tahun beza, betapa matangnya kamu tapi sayang... Ego kamu mengatasi segala. Bila dimarah kamu keluar dari rumah, bila ditegur kamu tak balik langsung... Tapi kamu kena ingat, apa-apa pun terjadi hubungan keluarga tak akan putus... Apabila seorang bapa marah or naik tangan bila kamu lakukan kesalahan dia ada hak. Sebab selagi manusia bernama suami tak kunjung tiba, segala dosa pahala si bapa yg tanggung...

Dahlah, makin di ingat makin sakit hati.. Pesanan ni sekadar ingatan kepada diri sendiri n seme kengkawan.. :)

6 comments:

  1. betol 2..skrg semua 2 mcm da sebati dgn diri mereka yg blm bernikah...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu x pe... seolah2 couple tu tiket halal utk diorang...hmmmm

      Delete
  2. ye betul tu..suka tulisan kamu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekadar untuk meluahkan rasa hati.. ;)

      Delete